Tuinadvies

ItaliaCasa biedt een extra service aan: het ontwerpen en restylen van mediterrane tuinen. Deze service is mogelijk voor tuinen in heel Italië en ItaliaCasa werkt daarvoor samen met een aantal internationale tuinarchitecten.

Een goed ontworpen tuin is een essentiële waardeverhogende aanvulling op uw kostbare bezit. Van een te verbeteren hoekje in de tuin tot en met het compleet ontwerpen van een volledige nieuwe tuin, de klant krijgt een op maat gesneden ontwerp geheel naar de eigen wensen.

Een complete metamorfose van een al bestaande tuin is mogelijk, maar ook kan alleen het ontwerp worden gemaakt, waarna de huiseigenaar het eindresultaat zelf tot stand brengt. Er wordt  dan advies gegeven met betrekking tot een gedegen stappenplan.

Omdat de betreffende tuin in veel gevallen onderdeel uit maakt van een tweede huis, wordt de keuze van de beplanting mede bepaald door het feit dat deze meestal ook onderhoudsvriendelijk moet zijn. Een volledig onderhoudsloze tuin bestaat niet, maar een goede keuze van planten die zich prettig voelen in het Italiaanse klimaat en goed passen in het prachtige omringende landschap is al een heel goed begin.

Hoe prettiger de planten zich in de tuin voelen, hoe gezonder ze zijn en hoe minder werk de huisbezitter zal hebben aan het onderhoud van de tuin. Desgewenst wordt bij grotere projecten ook het toezicht op alle uit te voeren werkzaamheden gehouden.

Neemt u voor meer informatie contact met ons op!

Onze regio's

Op zoek naar uw droomhuis in een van deze gebieden?