Lago Maggiore

Het bekende Lago Maggiore heeft de westoever in de regio Piemonte en de oostoever in de regio Lombardije. Het Lago Maggiore is na het Gardameer het grootste meer van Italië en biedt verschillende sferen en een gevarieerd aanbod aan onroerend goed. Het meer is onbedorven en authentiek en herbergt sfeervolle oude plaatsen als Stresa, Cannobio, Locarno (in Zwitserland aan de noordkant van het meer), Laveno en Angera. Midden in het meer liggen de prachtige Borromeïsche eilanden, die perfect zijn voor een bezoek tijdens een boottripje over het meer. Met de auto rijd je in een dag naar het Lago Maggiore en ook met het vliegtuig of de trein zijn de verbindingen goed.

De westzijde met het bekende Stresa werd begin twintigste eeuw al een geliefde toeristische bestemming. De grandeur uit die tijd is nog altijd te zien aan de immense hotels en villa’s direct aan het water, met hun Jugendstil kenmerken en grote weelderige tuinen. Een groot pluspunt van de westkant van het meer is de nabijheid van wintersportplaatsen in Piemonte en Valle d’Aosta. De oostkant van het meer is rondom Luino iets toeristischer en ontdekt door Nederlanders en Duitsers die er in de jaren zestig al vakantiehuisjes kochten. Het zuidelijke deel van de oostoever daarentegen is nog relatief onbekend.

Onroerend goed aan het Lago Maggiore

Het aanbod rondom het meer bestaat uit appartementen, soms in nieuwbouwprojecten, en prachtige villa’s met uitzicht op het meer. Er zijn zowel moderne villa’s als mooie oude Jugendstil villa’s. Vele van deze laatste zijn nog familiebezit maar er zijn er ook steeds meer die opgesplitst worden in appartementen en daardoor voor de buitenlandse markt interessant worden.

Huizen in dit gebied kenmerken zich door de rustige en natuurrijke omgeving, de nabije authentieke dorpjes en prachtige uitzichten op het meer en de besneeuwde Piemontese bergtoppen. Het internationale publiek dat op de Meren afkomt maakt dat het uit investeringsoogpunt ook interessant is om hier onroerend goed te kopen. Een lang verhuurseizoen, van Pasen tot de herfstvakantie, kan desgewenst voor een goed rendement zorgen. Woningen in het merengebied zijn niet goedkoop, maar wel waardevast.

Wat kan ik met mijn geld aan het Lago Maggiore?

Het prijsniveau aan het Lago Maggiore is vergelijkbaar met het Comomeer, maar dan net nog iets gunstiger. Een 1-slaapkamerappartement krijg je nog voor €200.000, 2 slaapkamers vanaf €250.000. Vanaf €400.000 vind je op te knappen vrijstaande woningen. Vanaf €450.000 nieuwbouwappartementen dichter aan meer. Vrijstaande woningen starten bij 1 miljoen.

Uw regiomanager voor het Lago Maggiore is Nadine Winckers.

zoek huizen lago Maggiore