Puglia

Puglia, de hak van de laars, is een regio vol schilderachtige eeuwenoude stadjes, prachtige stranden en uitgestrekte wijn- en olijfgaarden. Puglia is een regio die de afgelopen jaren sterk toegenomen is in populariteit.  Er zijn steeds betere vliegverbindingen gekomen naar de steden Bari en Brindisi waardoor Puglia eenvoudiger bereikbaar is geworden. De regio, in het Nederlands overigens Apulië genaamd, kenmerkt zich door een overwegend vlak landschap, meestal met wijngaarden of eeuwenoude olijfbomen, en het feit dat de zee altijd heel dichtbij is. Tel daarbij op dat er vele sfeervolle dorpen en stadjes zijn en je begrijpt dat ook deze Italiaanse regio zich de afgelopen jaren op de komst van buitenlandse toeristen gericht heeft. De stad Lecce, in de zuidelijke streek Salento, is een barokparel en wordt ook wel het tweede Florence van Italië genoemd. De Salento, het diepste punt van de hak, heeft de kust werkelijk altijd op zeer korte afstand. Je kunt er eenvoudig op 1 dag in 3 verschillende zeeën zwemmen; de Adriatische, de Ionische en de Middellandse. Meer naar het noorden kom je in de streek Valle d’Itria, met de prachtige stadjes Alberobello en Ostuni. bekend van de witgepleisterde huizen. In de hele regio kun je heerlijk genieten van het verse eten en van goede regionale wijnen. Het gunstige, zonnige klimaat van april tot en met oktober maakt Puglia de perfecte regio voor een vakantiehuis.

Onroerend goed in Puglia

De Valle d’Itria, en Alberobello in het bijzonder, staat bekend om de witgepleisterde kegelvormige huisjes, trulli. Deze zijn vaak eeuwenoud, de oudste dateren zelfs uit het begin van de zestiende eeuw. De trulli van Alberobello behoren tot de UNESCO werelderfgoedlijst. Gebouwd in een tijd waarin verwarming en airconditioning niet bestond, boden ze met hun dikke muren bescherming tegen zon en kou. Tegenwoordig worden clusters van enkele trulli bij elkaar vaak als vakantiehuis verkocht. Je hebt dan natuurlijk een heel bijzonder huis.

Ook heel bijzonder zijn de masserie. Een masseria is een grote oude, vaak ommuurde, statige boerenhoeve, vaak omringd door wijngaarden of olijfbomen. Tegenwoordig worden deze objecten veel verbouwd tot boetiekhotel of anderszins ingezet voor het toerisme. Maar ze komen ook op de markt als second home en bieden dan heerlijk veel ruimte en privacy. Deze trulli en masserie aangevuld met moderne villa’s, betaalbare dorpshuizen en appartementen aan zee zorgen voor een zeer interessante en gevarieerde onroerend goed markt in Puglia.

Wat kan ik met mijn geld in Puglia?

Het prijsniveau van deze regio was tot voor kort laag, maar door de gestegen populariteit de afgelopen jaren gaan daar de prijzen ook omhoog. Tot ongeveer € 250.000 zijn het veelal appartementen, dorpswoningen en te restaureren trulli. Vanaf circa 2,5 tot 4 ton zijn er niet al te grote vrijstaande woningen, waar al dan niet nog wat werk aan is. Vanaf 4 ton vind je vrijstaande huizen met zwembad en vanaf circa 6 ton kom je in Puglia in het hogere segment en vind je grotere vrijstaande woningen met goede ligging en zwembad. Masserie zijn er vanaf circa 1 miljoen.

Uw regiomanager voor Puglia is Patricia Dammers.

zoek huizen Puglia