Umbrië

De centraal in de laars gelegen regio Umbrië is niet alleen zeer rijk aan natuurschoon, maar ook aan historie, cultuur en culinair genot. Umbrië, één van de weinige Italiaanse regio’s zonder kust, wordt wel het groene hart van Italië genoemd. Glooiende heuvels met akkers, wijn- en olijfgaarden bepalen het landschap. Velen genieten er van prachtige middeleeuwse steden als Perugia en Assisi, en voor liefhebbers van geschiedenis is er veel te ontdekken dankzij de Etrusken die er hun sporen nalieten en Hannibal die aan het Trasimeense meer de Romeinen versloeg. De sfeer in Umbrië is vaak iets puurder dan in het meer geëxploiteerde Toscane. Bezitters van een huis rond het Trasimeense meer zijn in circa een uur met de trein of de auto in Rome of Florence. Verder is de natuur er prachtig en wie van wandelen, fietsen of paardrijden houdt komt in Umbrië aan zijn trekken.

Onroerend goed in Umbrië

Rondom het Lago Trasimeno biedt Umbrië huizen met prachtig uitzicht op het meer en in het binnenland fraaie natuurstenen casali (landelijke huizen). Het aanbod bestaat voornamelijk uit betaalbare boerenwoningen, kleinschalige residenties met gezamenlijk zwembad en exclusieve villa’s. Ook dorpshuizen, vaak in natuursteen opgetrokken, doen het goed op de tweede huizenmarkt.

In Lazio bestaat het aanbod uit zowel betaalbare (soms nog te restaureren) boerenwoningen als de meest exclusieve villa’s. Aan zee is ook veel verschillend aanbod, van villa’s tot appartementen in alle denkbare prijsklassen. Hoe dichter bij Rome hoe duurder, Romeinen die in de stad werken maar buiten de stad willen wonen zorgen immers voor een voortdurende vraag in de markt.

Wat kan ik met mijn geld in Umbrië?

Umbrië kent een flink prijsniveau, maar dat ligt nog wel onder dat van Toscane. Voor rond de € 200.000-300.000 koop je in Umbrië een dorpsappartement met 2-3 slaapkamers met balkon of appartement in een ‘borgo’ met 2 slaapkamers en klein tuintje. Rond de € 500.000 koop je een villa met 3 slaapkamers en gestuukte muren of een natuurstenen boerenhuis op een iets meer afgelegen plek, of dat nog deels gerenoveerd moet worden. Vanaf circa € 800.000 zijn er huizen die aan de belangrijkste wensen voldoen, zoals 4 slaapkamers, zwembad, uitzicht en een authentiek karakter.

Uw regiomanager voor Umbria is Desiree Grijpma.

zoek huizen Umbrië