Liguria

Achter de Franse grens begint de zonovergoten Bloemen-Riviera met zijn zandstranden, vissershaventjes en bekende steden als Sanremo, Imperia, Alassio en natuurlijk Genua. Wie Ligurië zegt, zegt zee en bergen; ‘mare e monti’. Deze geweldige combinatie vind je terug in het eten, in de natuur, in de levensstijl van de bewoners en zelfs in de bouwstijl. De kust biedt kleurrijke havendorpjes en prachtige baaien en stranden. Wat meer landinwaarts zijn er middeleeuwse dorpjes te midden van eindeloze olijfboomgaarden en ongerepte natuur.

De smalle kuststrook in Noord-Italië, grenzend in het westen aan Frankrijk, in het noorden aan Piemonte en in het oosten aan Toscane vormt een aantrekkelijk gebied voor een vakantiehuis. De zon schijnt hier net zo veel als in Zuid-Italië en het slechtere weer uit het noorden wordt tegengehouden door de bergen waardoor op diverse plekken langs de kust zogenaamde microklimaten zijn ontstaan. Vanuit Nederland en België is Ligurië in een dag aan te rijden met zowel auto als trein, en verschillende luchthavens bieden goede verbindingen. Ook de skivakantie kan hier worden doorgebracht door de korte afstand naar skigebieden in Piemonte.

Onroerend goed in Liguria

Het onroerend goed aanbod bestaat aan zee grotendeels uit appartementen, zowel in recente gebouwen als in fraaie Liberty Style villa’s van rond de eeuwwisseling. Aan zee vind je vooral appartementen in de voor Ligurië kenmerkende pastelkleuren, maar ook villa’s in de stijl van begin 19e eeuw. In het binnenland zijn middeleeuwse dorpshuizen populair en voor wat meer privacy zijn de nieuwgebouwde en nog af te bouwen landhuizen zeer in trek. Hoger gelegen huizen in het binnenland hebben vaak terrassen met prachtige uitzichten over de bergen en middellandse zee. Een investering in Ligurië is een goede keuze. Er is in Ligurië de afgelopen jaren behoorlijk aan de weg getimmerd. Veel kustplaatsen zijn verfraaid met nieuwe jachthavens. Van Imperia tot Ospedaletti, net voorbij Sanremo, is het spoor langs de kust omgetoverd tot het langste fietspad langs zee in Europa.

Wat kan ik met mijn geld in Ligurië?

Een leuk authentiek dorpshuisje kan je hier kopen voor €250.000. Een 2-slaapkamerappartement aan zee met terras en mooi uitzicht kost minimaal €300.000. Vanaf €400.000 zijn er vrijstaande huizen, hoe dichter bij zee hoe duurder. In de kustzone starten villa’s die voldoen aan de Noord-Europese smaak met fraai zeezicht bij €700.000. Deze prijzen gelden voor de Ligurische Ponentekust, van de Franse grens tot Genua. Aan de Levantekust, tussen Genua en Toscane, liggen de prijzen iets hoger.

Uw regiomanager voor Liguria is Marlies de Waal.

zoek huizen Liguria