Lazio

Lazio is een centrale regio waar de immense historie van Italië in iedere stad en dorp tastbaar is. Met Rome als hoofdstad en vele abdijen, kerken, tuinen en andere beroemde bezienswaardigheden buiten Rome kent Lazio geen gelijke voor wat betreft historie, architectuur en archeologie. Daarnaast zijn er twee prachtige vulkanische meren, het Lago di Bolsena en het Lago di Bracciano en beroemde gebieden als de Sabijnse heuvels (Sabina). Wie Lazio kiest voor een tweede huis gaat voor ‘best of both worlds’: rust en natuur zijn eenvoudig af te wisselen met de dynamiek van de eeuwige stad.

Onroerend goed in Lazio

In Lazio bestaat het aanbod uit zowel betaalbare (soms nog te restaureren) boerenwoningen als de meest exclusieve villa’s. Aan zee is ook veel verschillend aanbod, van villa’s tot appartementen in alle denkbare prijsklassen. Hoe dichter bij Rome hoe duurder, Romeinen die in de stad werken maar buiten de stad willen wonen zorgen immers voor een voortdurende vraag in de markt.

Wat kan ik met mijn geld  Lazio?

Onroerend goed in Lazio kent een flink prijsniveau, maar dat ligt nog wel onder dat van Toscane.  Voor rond de € 200.000-300.000 koop je een dorpsappartement met 2-3 slaapkamers met balkon of appartement in een ‘borgo’ met 2 slaapkamers en klein tuintje. Rond de € 500.000 koop je een villa met 3 slaapkamers en gestuukte muren of een natuurstenen boerenhuis op een iets meer afgelegen plek, of dat nog deels gerenoveerd moet worden. Vanaf circa € 800.000 zijn er huizen die aan de belangrijkste wensen voldoen, zoals 4 slaapkamers, zwembad, uitzicht en een authentiek karakter. Hoofdstad Rome, ook gelegen in Lazio, kent eigen wetten. Hier liggen in de goede wijken de prijzen heel hoog en een probleem is dat de onroerend goed business er zeer gesloten is.

Uw regiomanager voor Lazio is Desiree Grijpma.

zoek huizen Lazio