Verkoop van uw woning

Beschikt u over een woning in Italië en wilt u die verkopen? Mogelijk kunnen wij u van dienst zijn indien uw woning beantwoord aan onze hoge kwaliteitseisen en deze zich bevindt in de regio's Toscane, Umbria, Le Marche, noord-Lazio, Liguria, Lago Maggiore, Lago di Como, Lago di Garda, Piemonte, Puglia, Sardinië, de Amalfitaanse kust of in de Dolomieten.

Als het huis binnen ons portfolio past, kan het opgenomen worden in ons bestand en begeleiden wij u bij het gehele verkoopproces. Desgewenst staan wij u tevens bij met een waardebepaling die door ons team of een van onze lokale partnerkantoren kan worden uitgevoerd. De tarieven die wij voor de verkoop van uw woning hanteren zijn marktconform waarbij u kunt rekenen op onze volle professionele inzet en begeleiding in het Nederlands. Onze Italiaanse vestiging ItaliaCasa Srls is verantwoordelijk voor het in verkoop nemen en is bevoegd en geregistreerd makelaar in Italië waardoor u kunt vertrouwen op onze vakkennis om een verkooptransactie optimaal te begeleiden.

Om te beoordelen of wij u van dienst kunnen zijn maken wij gebruik van een informatieformulier dat u kunt openen door op onderstaande button te klikken. Dat is altijd de eerste stap om een mogelijke verkoop via ItaliaCasa te onderzoeken. Van belang is tevens dat wij een goed beeld krijgen van de legale situatie van uw woning: is aan alle kadastrale vereisten voldaan en voldoet de woning aan afgegeven bouwvergunningen? Of dient er nog een aantal zaken gedaan te worden zoals het bijwerken van kadasterkaarten en het (achteraf) legaliseren van onderdelen van de woning. Voor meer informatie over de eisen die de Italiaanse wet aan uw woning stelt klik hier. Indien u twijfelt of uw woning voldoet aan alle wettelijke en kadastrale eisen raden wij u aan door een geometra een statusrapport (relazione tecnica) te laten opmaken.

U kunt bij het invullen van de module tevens onze brochure voor verkopende huiseigenaren aanvragen. Na ontvangst van het ingevulde formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op indien wij mogelijkheden zien om uw woning te verkopen.

Bij het presenteren van uw woning verzoeken wij vriendelijk om geen telefonisch contact met ons op te nemen of separate emails te sturen maar altijd eerst dit formulier te gebruiken.

Informatieformulier verkoop