Bezichtigingen

Het starten van de zoektocht naar het droomhuis brengt voor u als toekomstige koper een hoop huiswerk met zich mee. Maar na al dit oriënteren volgt het echte werk. Het bezichtigen van huizen in Italië. Samen met ons team moet ook hier de nodige tijd aan worden besteed. Het vergt een goede voorbereiding om ervoor te zorgen dat uw tijd en die van ons zinvol wordt besteed. Het reizen naar Italië en het reizen door onze regiomanagers in Italië vergt tijd, moeite en energie.

Spreek tijdig af

Graag spreken wij daarom bezichtigingen een redelijke tijd van te voren (liefst enkele weken) met u af. Ons team is aanwezig in een groot gedeelte van Italië, maar altijd zullen wij reistijd nodig hebben om ter plaatse te zijn. Een of enkele dagen van tevoren uw komst aankondigen is doorgaans voor ons te kort. We vragen u om hiermee rekening te houden.

Last-minute bezichtigingen en de vakantieperiode

Gedurende het jaar worden wij regelmatig benaderd door huizenzoekers die ons 'last-minute' vragen om tijdens hun vakantie een of meerdere woningen te bezichtigen. 'Wij zijn nu in Italië en kunnen we morgen huizen bekijken?' Dit ontneemt ons en de klant de mogelijkheid om het bezoek grondig voor te bereiden. En daarnaast legt het een extra grote druk op onze doorgaans toch al zeer gevulde agenda met bezichtigingen. Er is een belangrijke praktische reden waarom bezichtigingen voorbereidingstijd nodig hebben: in de zomerperiode zijn veel huizen verhuurd en zal er met de verkoper bekeken moeten worden of en wanneer het bezoek mogelijk is en de privacy van de huurders zo min mogelijk verstoort. Vaak zijn bezichtigingen alleen toegestaan op de 'wisseldag' zoals zaterdag.

Bezichtigingen in augustus

De maand augustus levert nog een extra complicatie op voor het plannen van bezichtigingen. Deze maand is de traditionele vakantiemaand voor Italianen waardoor grote delen van het land 'op vakantie' zijn. Alle vakantiewoningen zijn verhuurd, steden, dorpen en de kustplaatsen zijn vol en in sommige gebieden is het daarom praktisch onmogelijk om bezichtigingen te plannen. Het heeft daarom sterk de voorkeur als u uw bezoek kunt plannen buiten de drukke vakantieperioden, zeker als u zich alleen wilt oriënteren!

Waarom kunnen wij geen adressen afgeven?

Sommige geïnteresseerden vragen ons om het adres van een woning om eerst zelf een kijkje bij het betreffende huis te gaan nemen of om via Google een indruk te krijgen. Helaas kunnen wij dat in de meeste gevallen niet doen. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is de strenge Italiaanse privacy regelgeving die het niet mogelijk maakt om de adressen vrij te geven.

Geen verplichtigingen

Het bezichtigen van woningen met ItaliaCasa brengt voor u uiteraard geen verplichting tot aankoop met zich mee. Wat dat betreft is onze dienstverlening aan u nog vrijblijvend. Pas op het moment dat u besluit om een van de bezichtigde woningen aan te kopen ontstaat voor ons onder de Italiaanse wet het recht om aan u de aankoopcommissie te berekenen. Meer informatie over onze werkwijze bij aankoop en de bijkomende aankoopkosten kunt u hier nalezen.

Onze regio's

Op zoek naar uw droomhuis in een van deze gebieden?