Bezichtigingen

Het starten van de zoektocht naar het droomhuis brengt voor u als toekomstige koper een hoop huiswerk met zich mee. Het vaststellen van de wensen en het uitvoeren van diverse berekeningen kan een flinke klus zijn. Maar na al dit oriënteren volgt het echte werk. Het bezichtigen van huizen in Italië. Samen met ons team moet ook hier de nodige tijd aan worden besteed. Het vergt een goede voorbereiding om ervoor te zorgen dat uw tijd en die van ons zinvol wordt besteed. Het reizen naar Italië en het reizen door onze regiomanagers in Italië vergt tijd, moeite en energie.

Spreek tijdig af

Graag spreken wij daarom bezichtigingen een redelijke tijd van te voren (liefst enkele weken) met u af. Ons team is aanwezig in een groot gedeelte van Italië, maar altijd zullen wij reistijd nodig hebben om ter plaatse te zijn. Een of enkele dagen van tevoren uw komst aankondigen is doorgaans voor ons te kort. We vragen u om hiermee rekening te houden.

Bezichtigingen na opheffing Corona lockdowns

Na de opheffing van de lockdowns in Italië worden wij geconfronteerd met een extreme vraag naar assistentie en bezichtigingen. Deze vraag legt een zeer grote druk op de capaciteit van ons team in Italië. Het is daarom extra belangrijk dat u uw komst zo ver mogelijk van te voren met ons afstemt. We vragen u rekening te houden met het feit dat de maanden juni en juli 2021 eigenlijk al te druk zijn geworden. Indien mogelijk zou het de voorkeur hebben als u uw bezoek kunt plannen na de drukke zomerperiode, zeker als u alleen van plan bent zich te oriënteren.

Last-minute bezichtigingen

Gedurende het jaar worden wij regelmatig benaderd door geïnteresseerde huizenkopers die ons 'last-minute' vragen om tijdens hun vakantie een of meerdere woningen te bezichtigen. 'Wij zijn nu in Italië en kunnen we morgen huizen bekijken?' Deze vraag wordt ons vaak per email of telefoon gesteld. Vaak komen wij dan in een lastige situatie terecht. Aan de ene kant is het belangrijk om een volgende stap te zetten in het zoekproces, maar aan de andere kant ontneemt het ons de mogelijkheid om het bezoek grondig voor te bereiden. En daarnaast legt het een grote druk op onze doorgaans toch al zeer gevulde agenda met bezichtigingen. Daarnaast is er ook een praktische reden waarom bezichtigingen wat voorbereidingstijd nodig hebben: met name in de zomer zijn veel huizen verhuurd en zal er met de verkoper bekeken moeten worden wanneer het bezoek de privacy van de huurders zo min mogelijk verstoort.

Waarom kunnen wij geen adressen afgeven?

Sommige geïnteresseerden vragen ons om het adres van een woning om eerst zelf voorafgaande aan een 'echte' bezichtiging een kijkje bij het betreffende huis te gaan nemen. Helaas kunnen wij dat vanwege meerdere redenen in veel gevallen niet doen. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is de strenge Italiaanse privacy regelgeving die het niet mogelijk maakt om de adressen vrij te geven.

Geen verplichtigingen

Het bezichtigen van woningen met ItaliaCasa brengt voor u uiteraard geen verplichting tot aankoop met zich mee. Wat dat betreft is onze dienstverlening aan u nog vrijblijvend. Pas op het moment dat u besluit om een van de bezichtigde woningen aan te kopen ontstaat voor ons onder de Italiaanse wet het recht om aan u de aankoopcommissie te berekenen. Meer informatie over onze werkwijze bij aankoop en de bijkomende aankoopkosten kunt u hier nalezen.

Onze regio's

Op zoek naar uw droomhuis in een van deze gebieden?