Column 2-2015: Weten wat je wil

maart 2015

Wachten met het uitvoeren van je Italiaanse droom?

Geld op een spaarrekening levert vandaag de dag nauwelijks iets op. Beleggen op de beurs biedt meer kans op groei maar de nadelen zijn bekend: lange termijn verhaal en flinke risico’s. Beleggen in steen lijkt zo gek nog niet, we zitten met dank aan de crisis nog steeds in een kopersmarkt. Ook in de meeste gebieden in Italië. Maar hoe pak je het aan? Wouter en Willemijn dromen al jaren van een eigen huisje in Italië. Hun goede voornemens van begin januari vragen nu om serieuze stappen. Het voorjaar is een goede tijd voor het opstellen van een plan. Pak een stuk papier en schrijf eens een aantal dingen op. Of doe het eigentijdser en maak een lijstje in je smartphone. Hoe je het doet maakt niet uit maar denk na over wat je wil. Waar, wat, wanneer en ook waarom. Hoe gaan we het financieren? Willen we ook verhuren? Willen we er alleen in vakanties heen, of ook af en toe voor een (lang) weekend?

Wat gaan we er doen?

De antwoorden op deze vragen geven inzicht in de wensen. Wil je er namelijk ook geregeld voor een wat korter verblijf naar toe dan is de nabijheid van een luchthaven belangrijk. Wanneer rust en natuur een drijfveer zijn dan komen hele andere gebieden in aanmerking dan wanneer strand en vertier het belangrijkste zijn. Het lijkt allemaal zo logisch, maar in heel veel gevallen maken wij kennis met mensen die het allemaal nog niet zo goed weten. Dat geeft niet, wij zijn er immers om te adviseren. En dit soort checklistjes helpen dan enorm bij de eerste stappen. Binnenkort bouwen wij onze stand weer op voor de beurzen in Gent en Utrecht. Daar zullen we enorm veel Italië liefhebbers ontmoeten die dromen van een eigen stek ergens in de laars. Wouter en Willemijn komen ook langs en we hebben ze wat huiswerk gegeven.

Ik kijk er naar uit om met ze aan hun zoektocht te beginnen. En ik hoop dat ze een beetje op één lijn liggen. Want wij zien in de praktijk regelmatig stellen die het niet met elkaar eens zijn over wat ze nu eigenlijk zoeken. Het enige antwoord van ons is dan dat ze er veel met elkaar over moeten blijven praten. En waar nodig: van beide kanten een beetje water bij de wijn doet wonderen. Het zogenaamde schaap met vijf poten is toch niet te vinden. Ook in Italië niet. ☺

Ciao, Laura

Laura de Rooy-Dekker

Managing partner & Marketing