Herstart in Italië

mei 2020

Na de turbulente maanden die achter ons liggen worden de maatregelen om het Covid-19 virus te beteugelen in heel Europa langzaam weer versoepeld. Veel mensen vragen zich af hoe de komende maanden er in relatie tot een voorgenomen bezoek aan Italië uit zullen zien. Onlangs is bekend geworden dat de Italiaanse regering het land vanaf begin juni weer zal openstellen voor buitenlandse reizigers waardoor ons veel vragen bereiken of het ook weer mogelijk zal zijn om huizen te bezoeken.

Bezichtigingen onder voorwaarden

De makelaars zullen in ieder geval de nodige voorzorgsmaatregelen moeten nemen om hygiëneregels te waarborgen. Mondkapjes moeten verplicht gedragen worden, er zal de nodige afstand gehouden moeten worden, men mag niet bij de makelaar in de auto, en de te bezichtigen huizen moeten voldoen aan de richtlijnen die de overheid stelt, dat zijn enkele van de nu bekende regels die overigens per regione kunnen verschillen. De komende weken hopen we meer duidelijkheid te krijgen over de exacte regels en zullen daarover in nauw contact staan met de FIAIP (de Italiaanse vereniging van makelaars).

Grenzen open?

Daarnaast is het nog onzeker of er per auto door Europa gereisd kan worden. Zo lijkt het dat een aantal Europese landen de grenzen voor reizigers naar Italië nog niet hebben geopend (Zwitserland en Oostenrijk). Wel weten we op dit moment dat diverse luchtvaartmaatschappijen hun vluchten op de belangrijkste Italiaanse steden zullen hervatten in de maand juni waardoor het land weer via de lucht bereikbaar wordt! Vanaf begin juni vervalt daarnaast de verplichting om na aankomst in Italië twee weken in verplichte quarantaine te gaan. Het is van groot belang voor Italië dat de economie en met name de toeristenindustrie geholpen wordt om door deze crisis heen te komen, wij roepen daarom alle Italië liefhebbers op om vooral de voorgenomen reisplannen naar Italië de komende maanden uit te voeren! Wij staan voor u klaar als u huizen wilt bezichtigen! Geef aan ons door wat u zoekt en wij nemen contact met u op.

Update juli 2020

Op dit moment zijn de grenzen binnen Europa weer volledig geopend en is het mogelijk om te reizen en huizen te bezichtigen. Tijdens de bezichtigingen moeten voorzorgsmaatregelen genomen worden, ons team zal u daar bij het maken van bezichtigingsafspraken uiteraard over informeren.

Ronald de Rooy

Managing partner - overige gebieden