U vindt een huis bij een lokale makelaar

Wilt u een woning aankopen via een lokale makelaar? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn. Desgewenst assisteren wij u als aankoopmakelaar. ItaliaCasa beschikt over ervaren medewerkers met en juridische achtergrond die u kunnen adviseren over alle juridische aspecten die samenhangen met de aankoop van onroerend goed in Italië. Van belang is wel om twee situaties te onderscheiden.

Er is nog geen contact geweest met de makelaar

U heeft een woning gevonden op de website van een lokale makelaar en u heeft nog niet zelf met deze makelaar contact opgenomen: deze situatie is het meest eenvoudig. Door ons uitgebreide netwerk in de meest courante Italiaanse regio's kan het zijn dat deze woning ook bij een van onze partners wordt aangeboden. Dit is goed mogelijk omdat in Italië vrijwel geen makelaarsexclusiviteit bestaat, waardoor woningen vaak door meerdere partijen worden verkocht. Indien dit niet het geval is, dan is het sterk aan te raden om door ons het eerste contact met de lokale makelaar te laten leggen. Als u zelf contact opneemt, ook per email, zal de lokale collega u als zijn of haar client beschouwen en u de koperscommissie willen berekenen bij een geslaagde aankoop. U betaalt dan als extra de vergoeding voor ons begeleiding. Indien wij het eerste contact kunnen leggen dan kunnen we u in de meeste gevallen volledig begeleiden zonder dat u met extra begeleidingskosten te maken krijgt naast de altijd te betalen koperscommissie die u in dat geval aan ons verschuldigd bent.

Er is wel al contact en/of u heeft al bezichtigd

U heeft een woning gevonden bij een lokale makelaar en u heeft zelf al contact gehad met deze partij, per email, telefonisch of mogelijk heeft u zelfs al de woning bezichtigd. De lokale makelaar zal u dan als zijn/haar klant beschouwen en u altijd de kopers commissie factureren bij een daadwerkelijke aankoop. Als u serieuze interesse heeft in een van de gepresenteerde of bezichtigde woningen en onze begeleiding op prijs stelt kunnen wij u ook begeleiden. U zult dan echter ook rekening moeten houden met onze vergoeding naast de kopers commissie die u dan aan de lokale makelaar verschuldigd zult zijn.

In beide gevallen kunnen wij de volledige begeleiding bij de aankoop voor onze rekening nemen. Denkt u hierbij aan het voeren van de onderhandelingen, het evalueren van de aanwezige documenten en indien nodig het inschakelen van specialisten zoals geometra of bouwkundigen, het opstellen van contracten en de begeleiding bij de notariële akte. Het team van ItaliaCasa bestaat uit juristen, bouwkundigen, architecten en in Italië bevoegde makelaars, dus vrijwel alle kennis kan geleverd worden.

Onze regio's

Op zoek naar uw droomhuis in een van deze gebieden?