U vindt een huis bij een lokale makelaar

Wilt u een woning aankopen via een lokale makelaar of heeft u een woning gezien die op een website wordt aangeboden? ItaliaCasa is een erkend Italiaans makelaarskantoor en bevoegd om u alle begeleiding als aankoopmakelaar te bieden(*). Het is belangrijk om u bewust te zijn van hoe de Italiaanse makelaardij werkt en verschilt ten opzichte van o.a. de Nederlandse makelaardij. Kijkt u ook eens naar dit artikel over het gebruik van websites als Idealista en Gate-Away.

Er zijn twee situaties met verschillende gevolgen voor de aankoopkosten.

Er is nog geen contact geweest met de makelaar

U heeft een woning gevonden op de website van een lokale makelaar en u heeft nog niet zelf met deze makelaar contact opgenomen: deze situatie is het meest eenvoudig. Door ons uitgebreide netwerk in de meest courante Italiaanse regio's kan het zijn dat deze woning ook bij een van onze partners wordt aangeboden. Dit is goed mogelijk omdat in Italië vrijwel geen makelaarsexclusiviteit bestaat, waardoor woningen vaak door meerdere partijen worden verkocht. Indien dit niet het geval is, dan is het sterk aan te raden om door ons het eerste contact met de lokale makelaar te laten leggen. Als u zelf contact opneemt, ook per email, zal de lokale collega u als zijn of haar cliënt beschouwen en u de koperscommissie berekenen bij een geslaagde aankoop. U betaalt dan als extra de vergoeding voor onze begeleiding. Indien wij het eerste contact kunnen leggen dan kunnen we u in de meeste gevallen volledig begeleiden zonder dat u met extra kosten te maken krijgt naast de altijd te betalen koperscommissie die u in dat geval aan ons verschuldigd bent.

Er is wel al contact en/of u heeft al bezichtigd

U heeft een woning gevonden bij een lokale makelaar en u heeft zelf al contact gehad met deze partij, per email, telefonisch of mogelijk heeft u zelfs al de woning bezichtigd. De lokale makelaar zal u dan als zijn/haar klant beschouwen en u altijd de kopers commissie berekenen bij een daadwerkelijke koop. Als u een van de gepresenteerde of bezichtigde woningen wilt aankopen en u zich door ons wilt laten begeleiden, dan moet u rekening houden met extra kosten. In dat geval zullen wij ook onze vergoeding berekenen naast de commissie die u dan ook aan de lokale makelaar verschuldigd zult zijn. In sommige gevallen kunt u zelf met de lokale makelaar overeenkomen dat ItaliaCasa uw belangen behartigt en deze u geen commissie zal berekenen.

In beide gevallen kunnen wij de volledige begeleiding bij de aankoop voor onze rekening nemen. Denkt u hierbij aan het voeren van de onderhandelingen, het evalueren van de aanwezige documenten en indien nodig het inschakelen van specialisten zoals geometra of bouwkundigen, het opstellen van contracten en de begeleiding bij de notariële akte. Voor de begeleiding rekenen wij onze gebruikelijke tarieven waarover u hier meer kunt lezen.

Vanwege de extreme drukte kunnen wij op dit moment de bovenstaande service niet altijd in alle gebieden uitvoeren. Neem contact op voor de mogelijkheden.

(*) per geval zal bekeken moeten worden of begeleiding mogelijk is. Als u een huis rechtstreeks van een particuliere verkoper wilt kopen is dit niet altijd mogelijk.

Onze regio's

Op zoek naar uw droomhuis in een van deze gebieden?